1. Snídaně a svačinky
  2. cereálie
  3. Francouzský toast s Corn flakes
Francouzský toast s Corn flakes

Francouzský toast s Corn flakes

Ingredience

15 g Corn flakes

2 ks celozrnný toastový chleba

15 ml javorového sirupu

50 ml mléka

1 vejce

1 špetka perníkového koření

1 lžička másla

100 g polotučného tvarohu

kůra z bio citronu

ovoce a čokoláda na dozdobení

Postup:
Nejprve si pomocí vidličky rozkvedláme vejce s mlékem. Poté přidáme javorový sirup a perníkové koření. Vše smícháme. Toastový chléb v této směsi obalíme z obou stran.
Na pánvi si rozehřejeme máslo a toasty opečeme z obou stran. Mezitím si připravíme tvarohovou směs. Smícháme tvaroh, trošku kůry z bio citronu a kdo má rád sladší tak přidá ještě trošku javorového sirupu. Vše smícháme. Toast servírujeme s tvarohem, čerstvým ovocem a nasekanou čokoládou. Nezapomeneme přidat Corn flakes, které jídlu dodají křupavý element.​​​​​​​​​​​​​​