1. Hlavní jídla
  2. recepty z bulguru
  3. PAPRIKY PLNĚNÉ ZELENINOU, HOVĚZÍM A BULGUREM
PAPRIKY PLNĚNÉ ZELENINOU, HOVĚZÍM A BULGUREM

PAPRIKY PLNĚNÉ ZELENINOU, HOVĚZÍM A BULGUREM

Ingredience:

4 papriky kapie

1 hrnek uvařeného bulguru

400 g hovězího masa (může být mleté nebo na kostičky nakrájená svíčková nebo jiná libová část) Vegetariáni mohou maso nahradit tofu. 

1 cibule nakrájená na kostičky

3 stroužky česneku

půlka cukety

50 g nastrouhaného parmazánu

200 g rajčatové passaty

koření: sůl, pepř, sušené oregano, rozmarýn a tymián – dle chuti

čerstvá petrželka na ozdobu

Postup: ​​​​​​​

Papriky rozkrojte na poloviny (můžete je rozříznout podélně nebo napříč, jak je to na obrázku – jen nezapomeňte trochu seříznout spodní část, aby dobře seděly) a položte je na plech vyložený pečícím papírem. Na pánvi rozehřejte malé množství oleje a osmažte maso. Jakmile začne hnědnout, přidejte cibuli, sůl a pepř. Až bude maso měkké, přidejte nakrájenou cuketu, česnek a promíchejte s kořením. Na mírném plameni smažte asi deset minut, dokud cuketa nezměkne. Poté přilijte rajčatovou passatu a přimíchejte bulgur. Pokud je potřeba, dosolte a dopepřete. Směsí naplňte papriky a pečte je přikryté poklicí nebo alobalem asi půl hodiny. Po uplynutí půl hodiny posypte papriky parmazánem a pečte je odkryté ještě čtvrt hodiny.