Ingredience:
100 g anglické slaniny
půl pórku
200 g bulguru Bonavita
3 vejce
4 stroužky česneku
100 g eidamu
hladká mouka
sůl, pepř, olej
Postup:
Bulgur uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Pórek očistíme a jemně nasekáme na kolečka. Oloupaný česnek prolisujeme, sýr nastrouháme a slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Ve větší míse promícháme vychladlý bulgur s pórkem, slaninou, sýrem, moukou a vejci. Směs osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a propracujeme v hustější těsto, které necháme asi 20 minut uležet. Mokrýma rukama tvoříme z těsta placičky, které pozvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Usmažené placky necháme na ubrousku okapat.Podáváme se zeleninovým salátem nebo jako přílohu k masu.