1. Hlavní jídla
  2. recepty z ovesných vloček
  3. Jablečné lívanečky
Jablečné lívanečky

Jablečné lívanečky

​​​​​​​Ingredience:         

​​​​​​​50 g mletých vloček Dobré z ovsa         

15 g proteinového prášku (lze nahradit stejným množstvím vloček + sladidla)         

1 kávová lžička mletého lněného semínka

1 kávová lžička jedlé sody         

80 g hustého bílého jogurtu nebo tvarohu         

50 ml kefírového mléka         

1 kávová lžička jablečného octa         

1/2 nastrouhaného většího jablka (cca 80-100 g)         

sníh ze 2 vaječných bílků (nebo celé vejce)         

bílý jogurt, ořechové máslo a ovoce dle chuti na ozdobu



Postup:

V míse smíchejte všechny sypké suroviny, poté přidejte tvaroh, kefír, jablečný ocet a najemno nastrouhané jablko. Vše důkladně promíchejte, až vznikne hustší těsto. Nakonec do těsta jemně vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Podle chuti můžete přidat skořici, kousky čokolády nebo borůvky. Na rozpálený lívanečník nebo pánev nalijte malé množství oleje a tvořte lívanečky, které smažte z obou stran dozlatova. Hotové lívance můžete ozdobit bílým jogurtem, ovocem a ořechovým máslem.