Ingredience:
50 g mletých vloček Dobré z ovsa
15 g proteinového prášku (lze nahradit stejným množstvím vloček + sladidla)
1 kávová lžička mletého lněného semínka
1 kávová lžička jedlé sody
80 g hustého bílého jogurtu nebo tvarohu
50 ml kefírového mléka
1 kávová lžička jablečného octa
1/2 nastrouhaného většího jablka (cca 80-100 g)
sníh ze 2 vaječných bílků (nebo celé vejce)
bílý jogurt, ořechové máslo a ovoce dle chuti na ozdobu
Postup:
V míse smíchejte všechny sypké suroviny, poté přidejte tvaroh, kefír, jablečný ocet a najemno nastrouhané jablko. Vše důkladně promíchejte, až vznikne hustší těsto. Nakonec do těsta jemně vmíchejte sníh ušlehaný z bílků. Podle chuti můžete přidat skořici, kousky čokolády nebo borůvky. Na rozpálený lívanečník nebo pánev nalijte malé množství oleje a tvořte lívanečky, které smažte z obou stran dozlatova. Hotové lívance můžete ozdobit bílým jogurtem, ovocem a ořechovým máslem.