1. Hlavní jídla
  2. recepty z ovesných vloček
  3. Jarní polévka s ovesnými vločkami
Jarní polévka s ovesnými vločkami

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Ingredience:

1/4 hrnku ovesných vloček – mohou být pomleté nebo celé, které je ale lepší předem namočit alespoň na 1 h ve vodě

1 cibule     

čtvrtka mrkve, kousek celeru, čtvrtka pórku, listy špenátu, kopřivy nebo medvědího česneku, může být i květák nebo hrášek         

1 stroužek česneku         

2 lžíce přepuštěného másla         

1 vejce         

2 brambory         

sušené polévkové koření          

sůl, pepř

​​​​​​​​​​​​​​

Postup: 
​​​​​​​Na přepuštěném másle zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli a osolte ji. Přidejte ostatní najemno nakrájenou zeleninu, kromě listové, a vše krátce orestujte. Jakmile zelenina změkne a rozvoní se, zalijte ji vodou. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a vločky. Polévku můžete dochutit pepřem nebo sušeným polévkovým kořením bez přidané soli. Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte přibližně 5 minut. Poté přidejte natrhanou listovou zeleninu a propasírovaný česnek a krátce povařte. Do vroucí polévky pomalu vmíchejte rozšlehaný bílek. Nakonec polévku stáhněte z ohně a do horké (už nevroucí) polévky vmíchejte žloutek – dodá jí jemnou, krémovou konzistenci.