1. Hlavní jídla
  2. recepty z ovesných vloček
  3. Lívanečky z ovesných vloček
Lívanečky z ovesných vloček

Lívanečky z ovesných vloček

Ingredience:

70 g ovesných vloček Bonavita

40 g hladké špaldové mouky Bonavita

150 ml mléka (lze použít i rostlinné)

20 ml javorového sirupu

1 vejce

čerstvé ovoce na dozdobení

Postup:
Nejprve ovesné​​​​​​​ ​​​​​​​vločky rozemelte na mouku. Pak k nim přidejte špaldovou mouku a zamíchejte. V dalším kroku přidejte javorový sirup, vejce a mléko. Vše metličkou promíchejte tak, aby se všechny ingredience spojily. Nakonec na kapce oleje opékejte z obou stran lívanečky, které tvořte na pánvi pomocí čajové lžičky. Podávejte s čerstvým ovocem dle chuti. Doporučujeme čerstvé borůvky, maliny, rybíz nebo jahody. ​​​​​​​