Ingredience:
100 g ovesných vloček Bonavita
90 g ricotty
2 vejce
150 ml mléka
7 g sušených rajčat
3 plátky prosciutto
1 lžička koření provensálské bylinky
rukola
sůl
kapka olivového oleje
Postup:
Nejprve si smícháme ovesné vločky, ricottu, vejce a mléko. Necháme 5 minut odstát, aby nám směs zhoustla. Mezitím si sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme ke směsi. Poté přidáme provensálské bylinky a sůl. Důkladně promícháme. Připravíme si zapékací misku, kterou si vymažeme olivovým olejem a nalijeme do ní připravenou směs. Ovesnou kaši dozdobíme prosciuttem, můžeme přidat i křepelčí vajíčka. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut.
Po upečení přidáme čerstvou rukolu.