1. Hlavní jídla
  2. recepty z ovesných vloček
  3. Zapečené slané ovesné vločky
Zapečené slané ovesné vločky

Zapečené slané ovesné vločky

Ingredience:

100 g ovesných vloček Bonavita 

90 g ricotty 

2 vejce

150 ml mléka 

7 g sušených rajčat 

3 plátky prosciutto 

1 lžička koření provensálské bylinky 

rukola 

sůl 

kapka olivového oleje

Postup
Nejprve si smícháme ovesné vločky, ricottu, vejce a mléko. Necháme 5 minut odstát, aby nám směs zhoustla. Mezitím si sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a přidáme ke směsi. Poté přidáme provensálské bylinky a sůl. Důkladně promícháme. Připravíme si zapékací misku, kterou si vymažeme olivovým olejem a nalijeme do ní připravenou směs. Ovesnou kaši dozdobíme prosciuttem, můžeme přidat i křepelčí vajíčka. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut.
​​​​​​​Po upečení přidáme čerstvou rukolu.