Ingredience:
1 balíček sojových nudliček Bonavita
půl hrnku fazolových lusků
1 cibule nakrájená na hrubší nudličky
1 kávová lžička nastrouhaného zázvoru
3 – 5 rozmačkaných stroužků česneku
½ lžičky mletého pepře
½ lžičky mletého chili
sůl
Na omáčku:
4 lžíce sójové omáčky
3 lžíce kečupu
1 lžíce chili omáčky
2 kávové lžičky cukru
4 lžíce oleje
1,5 dcl vody
1 lžíce kukuřičného škrobu
Můžete přidat ½ lžičky garam masaly a koriandru, pokud máte rádi.
Na ozdobu se hodí sezamová semínka a zelená část cibule nebo jiných bylinek.
Postup:
Sójové kostky uvařte se zeleninovým bujónem podle základního návodu na přípravu. Z uvařených sójových kostek zlehka vyždímejte přebytečnou vodu. Potom si připravte omáčku. Do misky nalijte vodu a rozmíchejte v ní kukuřičný škrob. Přilijte sójovou omáčku, kečup, chilli omáčku a cukr a vše dobře promíchejte. Pokud chcete omáčku ještě pikantnější, přidejte garam masalu a koriandr. Na rozpálenou pánev nalijte olej a smažte cibuli. Po několika vteřinách přidejte česnek a zázvor. Za stálého míchání přidejte postupně fazolové lusky, sušené chilli, sůl, pepř a nakonec sójové kostky. Míchejte, dokud kostky nezačnou po okrajích hnědnout. Potom přilijte na pánev omáčku, přiveďte k varu a vařte asi 5 - 6 minut. Můžete přidat cibulovou nať a sezamová semínka. Občas promíchejte. Hotovo. Servírujte s rýží, kuskusem nebo bulgurem.