1. Hlavní jídla
  2. recepty ze sójového masa
  3. Pikantní sójové nudličky po asijsku
Pikantní sójové nudličky po asijsku

Pikantní sójové nudličky po asijsku

Ingredience: 

1  balíček sojových nudliček Bonavita

půl hrnku fazolových lusků

1 cibule nakrájená na hrubší nudličky

1 kávová lžička nastrouhaného zázvoru

3 – 5 rozmačkaných stroužků česneku

½ lžičky mletého pepře

½ lžičky mletého chili

sůl

Na omáčku:

4 lžíce sójové omáčky

3 lžíce kečupu

1 lžíce chili omáčky

2 kávové lžičky cukru

4 lžíce oleje

1,5 dcl vody

1 lžíce kukuřičného škrobu

Můžete přidat ½ lžičky garam masaly a koriandru, pokud máte rádi.

Na ozdobu se hodí sezamová semínka a zelená část cibule nebo jiných bylinek.

​​​​​​​Postup: 

Sójové kostky uvařte se zeleninovým bujónem podle základního návodu na přípravu. Z uvařených sójových kostek zlehka vyždímejte přebytečnou vodu. Potom si připravte omáčku. Do misky nalijte vodu a rozmíchejte v ní kukuřičný škrob. Přilijte sójovou omáčku, kečup, chilli omáčku a cukr a vše dobře promíchejte. Pokud chcete omáčku ještě pikantnější, přidejte garam masalu a koriandr. Na rozpálenou pánev nalijte olej a smažte cibuli. Po několika vteřinách přidejte česnek a zázvor. Za stálého míchání přidejte postupně fazolové lusky, sušené chilli, sůl, pepř a nakonec sójové kostky. Míchejte, dokud kostky nezačnou po okrajích hnědnout. Potom přilijte na pánev omáčku, přiveďte k varu a vařte asi 5 - 6 minut. Můžete přidat cibulovou nať a sezamová semínka. Občas promíchejte. Hotovo. Servírujte s rýží, kuskusem nebo bulgurem.