Ingredience na 3 porce:
Korpus:
2 ks vajec
30 g mletých ovesných vloček Dobré z ovsa
30 g baby špenátu
12 ml oleje
50 ml mléka
30 g vanilkového proteinu
1 lžička kypřícího prášku
Krém:
Jednoduše smícháme tvaroh, bílý jogurt a čekankový sirup dle chuti.
Postup:
Z vajíček oddělíme bílky, které vyšleháme do tuha. V mixéru rozmixujeme špenát, olej a mléko. V míse smícháme žloutky s proteinem, vločkami, rozmixovanou směsí špenátu, kypřícím práškem a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 minut na 180 stupňů. Necháme vychladnout.
Do skleniček navrstvíme rozdrobený korpus zalijeme tvarohovým krémem a zakončíme zenelou vrstvou, kterou dozdobíme ovocem dle své chuti.