Ingredience (17 kusů):
250 g datlové pasty
30 g mandlí
30 g kešu oříšků
20 g lískových oříšků
Na dokončení:
čokoláda (pro barevnější vzhled je možné použít i bílou či Ruby čokoládu)
sušené jahody a maliny
Postup:
Nejdříve si pomeleme ovesné vločky a oříšky. Vznikne nám sypká směs, kterou přidáme k datlové pastě a vypracujeme těsto.Poté tvoříme vajíčka, pro lepší tvar je možné využít silikonovou formu na vajíčka, kde těsto vždy vmáčkneme a vyklopíme pravidelné vajíčko. Hotová vajíčka dáme na 20 minut ztuhnout do lednice. Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, ve které vajíčka obalíme a posypeme sušenými malinami či jahodami. Hotová vajíčka necháme ztuhnout v lednici.