Ingredience:
3 celá vejce
¼ hrnku mletých vloček
¼ hrnku mléka nebo vody
½ cibule
hrst špenátu (místo špenátu můžete použít i medvědí česnek)
sůl, pepř
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
Postup:
Nejprve dobře rozmíchejte mleté ovesné vločky v mléce, lehce opepřete a přidejte přibližně čtvrt lžičky soli. Do vzniklé kaše následně přidejte vejce a opět důkladně promíchejte. Poté na pánvi na malém množství oleje osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibulka zesklovatí, snižte teplotu, nalijte na pánev vaječnou směs a ihned přidejte natrhané čerstvé listy špenátu. Krátce promíchejte a nechte směs pomalu zahřívat. Pokud je omeleta příliš vysoká, můžete ji přiklopit pokličkou. Jakmile je vršek omelety téměř hotový, posypte ji parmazánem a nechte ho rozpustit. Hotovou omeletu přeložte na polovinu a opatrně sesuňte z pánve na připravený talíř.